PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Aquabats | Groezrock 2013

zaterdag 27 april 2013Festivalwei Meerhout

The

Bereid je voor op een chaotische bende die met gitaren en glitterpakken het podium van Groezrock onveilig maakt. Vergeet je huidig beeld van superhelden, hier komen The Aquabats! Speciale outfits, grappige songs, hilarische moves, een show om nooit te vergeten. Of dit is toch wat we hadden verwacht na hun passage van 3 jaar geleden.

Jammergenoeg heeft de band die een bijna cult status heeft verworven onder de fans van het genre een stuk van zijn pluimen verloren. Wat ooit bekend stond als die hilarische band slaagt er met moeite in het volk in beweging te zetten, ook al zien we af en toe wel eens een crowdsurfer passeren. Maar dat is iets waar ook Simple Plan in slaagde vorig jaar. Muzikaal geen hoogvlieger dus. Integendeel: niet alleen staat de klank aan de Monster Stage nog altijd slecht, zanger M.C. Bat Commander heeft er ook moeite mee de juiste toon aan te houden. Lichtpuntje was het nummer Red Sweater dat er in slaagde de sfeer er even in te brengen, maar resulteerde in een pijnlijk moment toen Bat Commander vroeg om op de knieën te gaan zitten terwijl iedereen rustig blijft staan. 

Een band die slechts twee jaar geleden de volledige main stage liet bewegen, moet het nu vooral hebben van hun superhelden imago, en de show die ze opvoeren, die als je ze voor de tweede keer ziet gewoon meer van hetzelfde is. Het enige verschil met de vorige show is waarschijnlijk het feit dat ze nu een volle doos pizza baguettes in het publiek gegooid hebben (van verspillen gesproken). Een jammerlijke vooruitgang en groot verlies voor de ska punk. 

< Nathan Dobbelaere >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter